Регулаторният орган на САЩ за лекарствата одобри промяна, според която възможността

...
Регулаторният орган на САЩ за лекарствата одобри промяна, според която възможността
Коментари Харесай

Лекарственият регулатор на САЩ разреши хапчета за аборт да се получават по пощата

Регулаторният орган на Съединени американски щати за медикаментите одобри промяна, съгласно която опцията медикаменти за аборт да се поръчват по пощата ще стане перманентна. Тази алтернатива беше въведена по-рано през годината поради ограниченията против ковид, съобщи BBC.

Решението на Американската организация по храните и медикаментите (FDA) ще разшири достъпа до аборти на жени в отдалечени места, които не могат да посетят клиники за задачата. Ходът обаче евентуално ще бъде отменен в 19 щата, които към този момент имат правила, забраняващи хапчета за аборт да се поръчват по пощата.

Медикаментът мифепристон е утвърден за приложимост до 10-та седмица от бременността и е едно от двете хапчета, употребявани за преустановяване на бременността и за лекуване на импровизиран аборт. Ограниченията върху лекарството, което е утвърдено за първи път през 2000 година, бяха анулирани по-рано тази година заради локдауните в пандемията.

Промяната към този момент е постоянна и разрешава на дамите да получават хапчетата по пощата от сертифициран медицински служащ или аптека, както и да бъдат съветвани за аборт по интернет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР